Prisma renunță la o serie de limitări și îmbunătățește calitatea

de: Alexandru Puiu
21 12. 2016

Dintre aplicațiile care au făcut valuri în 2016, Prisma m-a încântat cel mai mult, iar dezvoltatorii se pare că nu vor să ne lase să o uităm.

Cam în aceeași perioadă cu Pokemon Go, un dezvoltator rus mai puțin cunoscut a lansat o aplicație de filtre pentru imagini. Conceptul nu era unul foarte nou, dar modul în care era implementat se reflecta într-un set de rezultate impresionante. Practic, pentru ca o fotografie banală să fie transformată într-o operă de artă ce părea pictată de un clasic, era nevoie de o rețea neurală și de o fermă de servere. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat vizavi de modul în care funcționează Prisma, dar rezultatele impresionante au rămas.

Printre cele mai importante realizări ale echipei din spatele Prisma se numără faptul că respectivul progrămel tocmai a fost numit aplicația anului de către Google și Apple. La scurt timp după acel eveniment, compania a lansat o nouă actualizare care ar putea fi cea mai importantă de anul acesta.

Timp de aproximativ șase luni de la lansare, cei de la Prisma au încercat să aplice aceleași filtre inovative pe clipuri video. La final au reușit această performanță chiar și pe conținutul postat online prin Facebook Live. Din păcate, rețeaua socială a dezactivat respectiva funcție. Gestul companiei lui Mark Zuckerberg nu i-a descurajat pe dezvoltatori, iar săptămâna aceasta, Prisma a ajuns să se transforme într-un fel de rețea socială.

Creațiile voastre realizate prin intermediul Instagram for fi asociate unui feed bazat pe locația în care ați capturat poza. Dacă optați să partajați o imagine în Feed, iar aceasta este apreciată de alți utilizatori ai aplicației, va putea fi văzută de multe persoane. Interesul sporit se va aplica în mod automat postărilor ulterioare, plecând de la premisa că vă pricepeți să faceți poze interesante.

Tot prin intermediul noii versiuni pe care o puteți descărca din Google Play și Apple AppStore, rezoluția imaginilor rezulate din Prisma s-a dublat, iar limitarea de raport de aspect a fost eliminată complet. Astfel, nu mai sunteți nevoiți să faceți imagini pătrate.